NE KAŽDÝ MÁ SVŮJ MLÝN

vydáno 25.08.2019 21:05 | autor: Miroslav Antl

„NE KAŽDÝ MÁ SVŮJ MLÝN“ – ale TOMÁŠ LESÁK se svou rodinou ano. Je to významný Mlýn Korunka na břehu Tiché Orlice v místní části Číčová v Čermné nad Orlicí (u Chocně). S Tomášem nás seznámil náš choceňský kamarád Ladislav Valtr – a společně s ním jsme v sobotu „Antlonem“ navštívili Tomáše Lesáka, který nás ochotně provedl zcela přebudovaným moderním vodním mlýnem a elektrárnou, jakož i krásným okolím. Majitel Mlýna Korunka se řídí příslovím „Žvanění nic neumele, jen vodu víří“ – a mlýn tedy obsluhuje sám se svým stejnojmenným synem. S úctou a respektem k jejich náročné a přínosné práci (vždyť jak říkají Angličané: „Není mlýn, není jídlo“) oceňujeme jejich prvotřídní výrobky. A děkujeme za zajímavou exkurzi, zakončenou malým občerstvením :-)

My jsme se řídili 4. z tamního Mlynářského desatera: „Cti mlynáře a chasu jeho, aby se ti dobře vedlo ve mlýně.“ – a vedlo se nám výborně :-)

Ať se vede výborně v nastávajícím týdnu i Vám – a více informací najdete na webu: www.mlynkorunka.cz …

Váš Mirek Antl

 

KOMENTÁŘE

NEMOCNICE RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnovská nemocnice je řadu let mojí prioritou...! více... NA „COVIDÍ“ ŠPIČKU - SENÁTORSKOU MYČKU :-) více... Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání 17. června 2019 o plánované fúzi krajských nemocnic nerozhodlo více... Zobrazit další zprávy

Audiozáznam pořadu Stanislava Motla s hostem Miroslavem Antlem ke stažení [ZDE]

NAJDETE NÁS NA FACEBOOKU