Návštěva pedagogů a studentů Katedry sociální patologie a sociologie zařízení partnerského města Svitavy

vydáno 24.10.2019 08:43 | autor: Miroslav Antl

Koordinátor prevence kriminality Svitavy - oficiální informační portál města Svitavy a jeden z nejlepších studentů naší Katedra sociální patologie a sociologie PhDr.Erich Stündl odvedl na Svitavsku neuvěřitelný kus práce. Společně s ním jsme projeli zařízení pro sociálně vyloučené osoby „Šance“ ve Svitavách, nízkoprahové zařízení a služby pro predelikventy Bonanza Vendolí, z. ú. a prošli pobytové SVP Květná Zahrada s farmou Květná a provozy pro pracovní činnosti klientů. Všichni, kteří se podílejí na obětavé a přínosné práci pro klienty těchto zařízení, si zaslouží náš obdiv, ale i podporu…!

Přeji jim v jejich práci JEN TO NEJLEPŠÍ!

Mirek Antl

 

Článek na FB Katedry sociální patologie a sociologie

21.10.2019 - projekt IGS - návštěva pedagogů a studentů zařízení partnerského města Svitavy

V pondělí 21.10.2019 jsme se společně se studenty vydali do Svitav. V rámci projektu IGS jsme tentokrát poprvé vyrazili do našeho partnerského města Svitavy autobusem, který navíc řídila zkušená řidička (mimochodem její umění couvat na klikatých vesnických uličkách jsme několikrát všichni obdivovali). Jeli jsme ve složení doc. Václav Bělík, prof. Blahoslav Kraus, JUDr. Miroslav Antl, doc. Iva Jedličková, Mgr. Martin Knytl, Mgr. Nela Henclová, dr. Jiří Kučírek, dr. Stanislav Pelcák, Ing. Milan Jirka, Veronika Kolmanová a Denisa Čechová (obě naše studentky a Semiramis), Tereza Cimmerová a Monika Vostrčilová (obě naše studentky a Policie ČR) a skupina studentek 2. a 3. ročníku, které jsme na naší první zastávce v Bonanza z.ú. ve Vendolí zanechali na programu osobnostní a sociální výchovy a prevence agresivního chování pomocí terapeutických koňů. Následně jsme pokračovali do Květné zahrady z.ú, kde jsme byli svědky slavnostního otevření SVP a podnikli jsme vzdělávací kurz a diskusi na témata sociální podnikání, systém prevence v partnerských organizacích a sociálně aktivizační programy s rodinami. Následně jsme si prohlédli provozovny práce sociálního podnikání - sušárna na ovoce, pelety, marmeládovna, moštárna, sýrárna a další. Na konci akce jsme se přesunuli do projektu Šance, který řeší problematiku bezdomovectví za pomocí kontejnerového bydlení. Celým projektem nás provázel koordinátor prevence města Svitavy Erich Stundl, ředitel Květné zahrady Ferdinand Raditsch a ředitelka Bonanza z. ú. Lenka Buchtová. Velký dík patří všem zúčastněným, že zvládli tuto krásnou, ale velmi náročnou akci.

 

KOMENTÁŘE

NEMOCNICE RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnovská nemocnice je řadu let mojí prioritou...! více... NA „COVIDÍ“ ŠPIČKU - SENÁTORSKOU MYČKU :-) více... Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání 17. června 2019 o plánované fúzi krajských nemocnic nerozhodlo více... Zobrazit další zprávy

Audiozáznam pořadu Stanislava Motla s hostem Miroslavem Antlem ke stažení [ZDE]

NAJDETE NÁS NA FACEBOOKU