ZA ČESKOSLOVENSKÝMI LEGIONÁŘI VE VAMBERKU

vydáno 28.08.2020 06:50 | autor: Miroslav Antl

ZA ČESKOSLOVENSKÝMI LEGIONÁŘI VE VAMBERKU

aneb Legiovlak je SUPER…! :-)

Od 18. do 23. srpna jste si mohli na nádraží ve Vamberku prohlédnout 14 vagónů legiovlaku, který putuje naší republikou. My jsme to stihli v neděli a stálo to za to! Skvělým průvodcem nám byl pan Jan Jablonec, kterého tímto zdravíme a děkujeme za poutavé vyprávění o životě našich legionářů nejen na Transsibiřské magistrále. Je skvělé, že díky Československé obci legionářské, která v rámci projektu Legie 100 takové akce pořádá, zájem o naši historii, o naše legionáře ve společnosti roste. Setkáváme s tím i při našich cestách po regionu. A to je výborné…!

Pokud byste se chtěli za československými legionáři vypravit, pak vězte, že vlak s replikami legionářských vagónů z let 1918 - 1920 právě stojí na nádraží v Opatovicích nad Labem, kde bude ještě celý pátek – a pak přejíždí do Nymburka, kde bude veřejnosti k dispozici od 1. do 6. září. Další termíny najdete na www.csol.cz.

Mějte zdárný konec prázdnin, já na Katedře sociální patologie a sociologie brzy ráno zkouším trestní právo hmotné a od 8.00 hodin další studenty u státnic.

Snad budou studenti úspěšní - a Vy také :-)

Mirek Antl

 

KOMENTÁŘE

NEMOCNICE RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnovská nemocnice je řadu let mojí prioritou...! více... NA „COVIDÍ“ ŠPIČKU - SENÁTORSKOU MYČKU :-) více... Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje na svém zasedání 17. června 2019 o plánované fúzi krajských nemocnic nerozhodlo více... Zobrazit další zprávy

Audiozáznam pořadu Stanislava Motla s hostem Miroslavem Antlem ke stažení [ZDE]

NAJDETE NÁS NA FACEBOOKU